GençBizzTech projesinde 2 binin üzerinde öğrencinin eğitimi tamamlandı

Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından yürütülen GençBizzTech projesinde 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji eğitimi sona erdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası ve GBEV tarafından devlet fen liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen proje, bilim ve teknoloji odaklı genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Bu yıl yapay zekayı odağına alan proje, gençlerin sürdürülebilirlik ve bilişim tabanlı girişimcilik becerilerini geliştirerek onları yenileşim dolu bir geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.

457 girişim takımı başvuruda bulundu

Programa 2024-2025 eğitim döneminde 457 girişim takımı başvuruda bulunurken, 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji ve yapay zeka odaklı eğitimleri tamamlandı.

Çevrimiçi eğitimler, Python programlama dilinden ileri düzey teknolojilere kadar çeşitli konularda yapay zeka uygulamaları geliştirmeye odaklanarak, gençlerin bilimsel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmesine yardımcı oldu. Katılımcılar, bilim, teknoloji ve yapay zeka konularına karşı ilgilerinin, eğitim sonunda arttığını aktardı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 31 Mart’a kadar iş modellerini ve prototiplerini geliştirecek. Seçilen 10 takım, 9-10 Mayıs’ta gerçekleştirilerek Türkiye finalinde projelerini sergileyecek.

GençBizzTech’in bu yılki finalinde birinciliği elde eden ekip, Avrupa’nın önde gelen girişimcilik organizasyonlarından GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivaline katılım hakkı kazanacak.

Programla sunulan çevrim içi girişimcilik eğitimleri, katılımcılara tasarım odaklı düşünme, iş modeli oluşturma ve girişimcilik gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırıyor. Finale kalan ekipler, iş fikirlerini profesyonel seviyeye taşımak üzere özel sunum teknikleri ve iş modeli geliştirme eğitimlerine katılıyor.

Eğitimler kapsamında düzenlenen özel oturumlarda, teknoloji, bilim ve yapay zeka alanında önde gelen uzman isimler, “Bilimsel Projemi Nasıl Geliştiririm?” başlığı altında sunumlar yaparak gençlerin bilim ve teknoloji odaklı projeler geliştirmelerine rehberlik ediyor. (AA)

Related Posts

Apple tekerleği yeniden icat etti: Katlanabilir iPhone, sizi şaşırtacak!

Apple’ın geliştirdiği katlanabilir iPhone, getirdiği benzersiz teknik çözümlerle rakiplerinin bir adım önüne geçebilir. Cihazı diğer katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en önemli özellikse, ekranda neredeyse hiç katlanma çizgisi bırakmaması.

Bitcoin’de son durum ne? İşte değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

Samsung’un One UI 7 güncellemesi pil tüketimini artırabilir: Bu bir sorun değil

Samsung’un yeni yazılım güncellemesi One UI 7’yi yükleyen Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 kullanıcıları, cihazlarının normalden daha hızlı şarj tükettiğinden şikayetçi durumdalar. Bazı kullanıcılar, günlük kullanımda bile cihazlarını birkaç kez …

Tim Cook, Apple’ın C1 modemi hakkında iddialı konuştu!

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin geliştirdiği C1 modemi hakkında net ifadeler kullandı. “Pil ömrüne ve müşterilerin istediği diğer şeylere gerçekten odaklanarak daha iyi ürünler üretebildiğimiz için çok mutluyuz.” diyen Cook, Apple’ın yıllardır …

Ucuz ve dayanıklı: Ulefone Armor X32 tanıtıldı

Ulefone, dünyaın ilk çift ekranlı sağlam telefonu Armor 30 Pro’nun ardından uygun fiyatlı bir model tanıttı. Popüler Armor serisine eklenen yeni model, uygun fiyatlı ve zorlu koşullara dayanıklı akıllı telefon arayanlara hitap ediyor. Ulefone Armor …

Android telefonlar için masaüstü modu geliyor!

Google, Android işletim sistemine masaüstü benzeri bir kullanıcı arayüzü entegre etmeye hazırlanıyor. Samsung’un uzun süredir sunduğu DeX özelliğine benzer şekilde çalışan yeni mod, Android cihazların harici ekranlara bağlandığında bilgisayar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir