Komplo teorisi üretenlere gün doğdu: Sosyal medya devi beyin okuyacak

Meta, özelliklekonuşma güçlüğü çeken hastalar için çığır açan bir yöntem üzerinde çalışıyor. Beyin sinyallerini elektroensefalografi (EEG) ve manyetoensefalografi (MEG) yöntemleriyle okuyan yapay zeka, kişinin ne düşündüğünü tahmin edebiliyor. Üstelik, bu teknoloji beyin implantlarına gerek kalmadan kullanılabiliyor.

İlk denemelerde EEG ve MEG yöntemleri ayrı ayrı test edildi. Sonuçlar oldukça dikkat çekici:

  • EEG ile yapılan tahminler, günümüzde kullanılan beyin implantlarına yakın bir doğruluk seviyesine ulaştı.

  • MEG yöntemi ile yapılan tahminler ise %80 doğruluk oranına erişerek büyük bir başarı sağladı.

Ancak MEG yöntemi, manyetik olarak korunan özel odalar gerektirdiği ve deneklerin test sırasında hareketsiz kalması gerektiği için uygulanması oldukça zor bir süreç olarak görülüyor.

TESTLER DEVAM EDİYOR

Meta, ilk testlerde başarıya ulaşmasına rağmen şu an için yalnızca sağlıklı bireyler üzerinde çalışıyor. Beyin hasarı almış bireylerde aynı başarı oranının yakalanıp yakalanamayacağı belirsizliğini koruyor. Bu kapsamda Meta, 35 gönüllü ile denemelerine devam ederken, projeye destek sağlamak amacıyla Rothschild Vakfı Hastanesi’ne 2,2 milyon dolarlık bir bağış yaptı.

META GERİDE KALMIŞ OLABİLİR

Meta, yapay zeka alanında kendi dil modellerine sahip olsa da, sektördeki rekabet giderek kızışıyor. Özellikle ChatGPT ve DeepSeek gibi yapay zeka modellerinin piyasayı hızla domine etmesi, Meta’nın geride kaldığı yönündeki yorumları artırıyor.

Ancakyapay zeka ile beyin okuma teknolojisi Meta için yepyeni bir fırsat olabilir. Yapay zeka dünyasının her geçen gün daha da hareketlendiği bu dönemde, Meta’nın bu çığır açan gelişmeyleyarışı yeniden şekillendirmesimümkün mü? Önümüzdeki süreçte teknoloji dünyası bu sorunun yanıtını bekliyor

Related Posts

Apple tekerleği yeniden icat etti: Katlanabilir iPhone, sizi şaşırtacak!

Apple’ın geliştirdiği katlanabilir iPhone, getirdiği benzersiz teknik çözümlerle rakiplerinin bir adım önüne geçebilir. Cihazı diğer katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en önemli özellikse, ekranda neredeyse hiç katlanma çizgisi bırakmaması.

Bitcoin’de son durum ne? İşte değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

Samsung’un One UI 7 güncellemesi pil tüketimini artırabilir: Bu bir sorun değil

Samsung’un yeni yazılım güncellemesi One UI 7’yi yükleyen Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 kullanıcıları, cihazlarının normalden daha hızlı şarj tükettiğinden şikayetçi durumdalar. Bazı kullanıcılar, günlük kullanımda bile cihazlarını birkaç kez …

Tim Cook, Apple’ın C1 modemi hakkında iddialı konuştu!

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin geliştirdiği C1 modemi hakkında net ifadeler kullandı. “Pil ömrüne ve müşterilerin istediği diğer şeylere gerçekten odaklanarak daha iyi ürünler üretebildiğimiz için çok mutluyuz.” diyen Cook, Apple’ın yıllardır …

Ucuz ve dayanıklı: Ulefone Armor X32 tanıtıldı

Ulefone, dünyaın ilk çift ekranlı sağlam telefonu Armor 30 Pro’nun ardından uygun fiyatlı bir model tanıttı. Popüler Armor serisine eklenen yeni model, uygun fiyatlı ve zorlu koşullara dayanıklı akıllı telefon arayanlara hitap ediyor. Ulefone Armor …

Android telefonlar için masaüstü modu geliyor!

Google, Android işletim sistemine masaüstü benzeri bir kullanıcı arayüzü entegre etmeye hazırlanıyor. Samsung’un uzun süredir sunduğu DeX özelliğine benzer şekilde çalışan yeni mod, Android cihazların harici ekranlara bağlandığında bilgisayar …