IEA Başkanı Birol’dan temiz enerji teknolojileri için uyarı

Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi Londra’da Başladı

IEA ve İngiliz hükümeti tarafından Londra’da düzenlenen “Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi” açılış konuşmalarıyla başladı. IEA İcra Direktörü Fatih Birol, enerji güvenliğinin ülkeler için hala önemli bir gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Birol, petrol ve gaz arzında “geleneksel risklerin” devam ettiğini belirterek, özellikle salgın döneminde petrol piyasalarını etkileyen ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylarda Avrupa’nın gaz piyasalarını etkileyen risklerin olduğuna dikkat çekti.

Enerji sektöründe yeni bir güvenlik zorluğu belirmeye başladığını söyleyen Birol, son yıllarda temiz enerji teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Dünya genelinde kurulan yeni tesislerin büyük çoğunluğunun temiz enerji kaynakları olduğunu belirterek, ulaşım sektöründe elektrikli araç sayısının arttığını vurguladı.

Kritik minerallerin üretimi, işlenmesi ve imalatının yoğunlaştığı bölgelerin riskli olduğunu belirten Birol, bu durumun geleneksel enerji güvenliği risklerine ilave olarak yeni bir enerji güvenliği zorluğu oluşturduğunu ifade etti.

Birol, enerji güvenliği risklerine karşı alınabilecek önemli üç adımın enerji kaynakları ve güzergahlarının çeşitlendirilmesi, sektörde öngörülebilirlik oluşturulması ve işbirliği sağlanması olduğunu söyledi. “Hiçbir ülke tek başına bir ada değil. Tüm dünya enerji güvenliğine ancak işbirliği ile kalıcı çözümler geliştirebilir” dedi.

İngiltere’den 300 Milyon Sterlinlik Yeni Yatırım Planı

İngiltere Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Bakanı Ed Miliband, uluslararası işbirliğinin enerji güvenliği için önemine değinerek konuşmasına başladı. Miliband, enerji güvenliği olmadan uluslararası güvenlik ve ekonomik güvenliğin sağlanamayacağını söyledi.

İngiliz hükümeti, enerji güvenliğine yönelik riskleri azaltmak adına deniz üstü rüzgar enerjisi tedarik zincirlerine 300 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu. Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi, yarın sona erecek.

Related Posts

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.

Düşüş sonrası borsa yatırımcısına uyarı: İşte en çok yükselecek hisseler!

19 Mart sonrası sert bir düşüş serisi yaşayan Borsa İstanbul hakkında beklenen yorum geldi. Yatırım uzmanları, ilerleyen haftalarda en çok yükselecek hisselere ışık tutarak, hedef fiyatlarındaki değişiklikleri paylaştı.

İstanbul depremi köprü ve otoyolları etkiledi mi? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Türkiye’nin Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi Lansmanı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem çantası ve çadırlarına saatler içinde zam yapıldı

İstanbul Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından e-ticaret platformlarında depremle ilgili ürünlere yoğun talep oluştu. Vatandaşlar tedbir amaçlı alışverişe yönelirken, bazı satıcıların fiyatları aniden yükseltmesi tepki çekti.

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe döviz fiyatları

10 Ocak 2025 Cuma günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir