Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

İkinci Dünya Savaşı Sonrası “Uzun Barış Dönemi” Kabul Edildi: Ancak Tehlike Kapıda!

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının 80. yıldönümünde, Hindistan ve Pakistan arasındaki tansiyonun artması, dünya için kıyamet senaryosunu bir adım daha yaklaştırdı. İngiliz Telegraph gazetesine göre, Üçüncü Dünya Savaşının ateşleyicisi belli değil ancak küresel bir savaşın yaklaştığı açıkça görülüyor.

Küresel çapta savaş tehlikesi artarken, bu kaosu önleyebilecek bir mekanizma bulunmuyor. ABD ve Sovyetler Birliği’nin geçici üstünlükleri Soğuk Savaş sonrası çok kutuplu bir dünya düzenine evrildi, ancak küresel kurumlar ve destekçileri yetersiz kaldı.

Avrupalı liderlerin kibrinin AB üyelerinin ekonomilerini ve toplumlarını yok ettiği bir dönemden geçiliyor. Roma İmparatorluğu’nun gücüne atıfla ortaya atılan “Pax Americana” terimi de gücünü yitiriyor.

ABD’nin artık ne barışı koruyacak güce ne de zenginliğe sahip olduğu belirtiliyor. Trump hükümeti, savunmacı bir geri çekilme yanlısı ve değiştirilmiş bir Monroe Doktrini öneriyor.

Dönüm Noktası 11 Eylül

ABD’nin 11 Eylül sonrası müdahaleleri hüsranla sonuçlandı ve ABD fonlarına dışa bağımlı hale geldi. Trump seçmenleri artık savaşlarda feda edilmek istemiyor ve ABD, dikkatsizlik ve kendi kendinden şüphe duymanın etkisi altında.

Avrupalılar, 30 yıllık barış sürecinde kazandıklarını kaybediyor ve Batı’nın askeri ve teknolojik yetersizliği göze çarpıyor. Artan pasifizm ve vatanseverlik karşıtlığı, Avrupa’nın savaş yeteneğini zayıflatıyor.

İHA’lar artık savaş alanının yeni tehdidi haline gelmiş durumda ve Avrupa’da savaşın kaçınılmazlığını hissettiriyor. Geçmişteki işaretler, günümüzde bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor.

Batı, Üçüncü Dünya Savaşı’na Hazır

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya’da yapılan ankete göre, katılımcıların çoğunluğu önümüzdeki 5-10 yıl içinde dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Nükleer bir savaş beklentisi hakim ve orduların kendini savunabileceğine dair güven zayıf.

Related Posts

Ayşe Barım’ın avukatlarından tahliye talebi: “Ani ölüm riski var”

Avukatları Ayşe Barım’ın 5 Haziran’da sabah saatlerinde koğuşunda bayıldığını ve çeşitli ciddi sağlık sorunlarına sahip olduğunu belirterek yeniden tahliye talebinde bulundular.

Kayaya çarpıp alev alan otomobilin sürücüsü öldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen feci kazada otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

AKP’nin ‘sürpriz’ konuğu Leyla Alaton’dan açıklama: ‘Öküz altında buzağı arayanlara kötü haber…’

AKP’nin grup toplantısında görülen Alarko Holding yöneticisi Leyla Alaton, toplantıya AKP’li Özlem Zengin’in davetiyle geldiğini söyledi. Alaton toplantı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la “iş” konuştuğunu belirtip “Alvimedica medikal cihaz şirketim hakkında kendisine bilgi verdim” dedi.

Kayyumdan ‘gezi’ ihalesi… Batman’dan Edirne’ye, 2 milyonluk yolculuk!

Kayyum Ekrem Canalp yönetimindeki Batman Belediyesi, “Batman’dan Edirne’ye, Edirne’den Batman’a” sloganıyla düzenlenen gezi organizasyonu için 2 milyon 250 bin TL’lik ihale yaptı. Sadece iki firmanın katıldığı pazarlık usulü ihalenin süresi 10 gün olarak belirlendi.

ABD, İran’a nükleer saldırı yapmayı düşünüyor

Trump yönetiminin İran’ın Fordo nükleer tesisine yönelik olası bir nükleer saldırı seçeneğini değerlendirdiği iddia edildi. Kremlin, böyle bir adımın felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. ABD’den ise çelişkili açıklamalar geldi.

Devlet dağıttı, herkes astı! Bu ülkenin tüm evlerinde bir dönem aynı resim vardı

20. yüzyılın ortalarında Çin’de yaşanan bir uygulama, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir görsel birlikteliğe sahne oldu. Mao Zedong’un iktidarında devlet eliyle milyonlarca Mao portresi dağıtıldı ve evlere asılması istendi. Peki, bir liderin yüzü bir millete nasıl zorunlu bir manzaraya dönüştü? İşte detaylar…