Gülçin Aksoy’un eserlerinin yer aldığı sergi “Aklımda Bir Şey Vardı” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Depo, Gülçin Aksoy’un “Aklımda Bir Şey Vardı” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

2024 yılında kaybettiğimiz sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy’un farklı medyumlarla ürettiği çalışmalardan oluşan kişisel sergisi olan “Aklımda Bir Şey Vardı”, öğrencileri ve kızı tarafından hazırlanmıştır. Sergi, sanatçının not defterlerinden alınan cümlelerle şekillenmiştir.

Sergide, Gülçin Aksoy’un akademi, cinsiyet, beden ve varoluş gibi konuları sorguladığı uzun soluklu pratiğinin farklı dönemlerine yer verilmiş olup, daha önce sergilenmemiş eserler de sergide bulunmaktadır. Sergi, 4 Şubat – 28 Mart 2025 tarihleri arasında Depo’da ziyaret edilebilir.

Ekmel Ertan, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Nermin Saybaşılı ve Zeynep Sayın gibi isimler, Gülçin Aksoy ve eserleri hakkında yazılar yazarak sergiye katkıda bulunmuşlardır. Bu metinlerin çeviri ve düzenlemelerini ise Ahsen Zeynep Özdemir, Esra Oskay, Merve Vural ve Nazım Hikmet Richard Dikbaş üstlenmiştir.

Gülçin Aksoy Kimdir?

Gülçin Aksoy, Türkiye’de güncel sanatın önemli figürlerinden biri olan bir sanatçıdır. Akademik kariyerine Mimar Sinan Üniversitesi’nde başlayan Aksoy, disiplinlerarası yaklaşımı ve insanları bir araya getirme becerisiyle tanınmaktadır. GA, eğitimci kimliğini sanatsal pratiğiyle birleştirerek öğreten, öğrenen ve üreten bir tavır sergilemiştir. Ayrıca, çeşitli kolektiflerde yer almış ve Türkiye ile yurt dışında birçok sergide bulunmuştur.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

 

Related Posts

Kemal Sunal’sız 25 yıl: Gül Sunal’dan duygu dolu paylaşım

Kemal Sunal’sız 25 yıl: Gül Sunal’dan duygu dolu paylaşım

All of Us Are Dead 2. sezon ne zaman? All of Us Are Dead 2. sezon yayın tarihi belli oldu mu?

Güney Kore’nin zombi kıyameti temalı fenomen dizisi “All of Us Are Dead” 2. sezon için geri sayım başladı. 2022 yılında büyük ses getiren yapım, Hyosan Lisesi öğrencilerinin zombi salgınıyla mücadelesini anlatan sürükleyici hikayesiyle milyonları ekrana kilitledi. Park Ji-hu, Yoon Chan-young, Cho Yi-hyun ve Park Solomon gibi sevilen oyuncuların geri döneceği yeni sezonda, Nam-ra’nın hibrit zombi hikayesi ve Seoul’un düşmüş şehir atmosferi merak uyandırıyor. Peki, All of Us Are Dead 2. sezon ne zaman çıkacak? All of Us Are Dead 2. sezon yayın tarihi resmi olarak açıklandı mı?

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

YKS’nin ardından adayları nasıl bir süreç bekliyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 2 milyon 560 bin 649 aday başvurdu.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler