OECD, Türkiye’nin yeni müfredat modelini örnek gösterdi

Türkiye, PISA Yönetim Kurulu Toplantısında Dikkatleri Üzerine Çekti

Türkiye’de, 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 59’uncu PISA Yönetim Kurulu Toplantısı ve PISA 2025 araştırmasına katılım sağlayan 200’den fazla delegenin katılımıyla dikkatleri üzerine çekti. Yelkenci, OECD ile eğitim alanındaki izleme çalışmaları ve yeni yapılanmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yelkenci, Türkiye’nin matematik ve fen okuryazarlığı alanındaki başarısını artırmada, OECD ile yapılan karşılıklı ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile gerçekleştirilen yeni müfredatın, OECD’nin ilgisini çektiğini belirten Yelkenci, Türkiye’nin yapısal eğitim reformlarıyla OECD’nin yakın takibini kazanmaya başladığını belirtti. Yelkenci’nin vurguladığı gibi, Türkiye’nin ve OECD’nin yaptığı çalışmalar arasında paralellikler bulunmaktadır.

OECD’nin ‘Öğrenme Pusulası 2030’ vizyonuna da değinen Yelkenci, eğitim programlarında beceriler ve değerlerin merkeze alındığını ve OECD’nin üye ülkelerden bu yönde adımlar atılmasını teşvik ettiğini belirtti. Türkiye’nin bu alandaki çalışmalarıyla örnek gösterilmeye başlandığını ifade eden Yelkenci, Türkiye’nin eğitimdeki ilerlemelerinin uluslararası alanda övgü aldığını dile getirdi.

Gelecek adına umutlu konuşan Yelkenci, Türkiye’nin eğitimdeki başarısını korumak adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin dinamik yapısının, değişen ihtiyaçlara uyum sağlayarak Türkiye’yi yüksek eğitim standartlarında tutmaya devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

PISA 2025 araştırmasına katılan 203 okulda uygulanan çalışmada, Türkiye’nin başarısının dünya genelinde dikkat çektiği ve gelecek nesillerin üreten bireyler olması yolunda önemli adımlar atıldığı belirtildi. Türkiye’nin eğitimdeki ilerleyişini sürdürmesi ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi beklenmektedir.

Related Posts

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler

LGS soru kitapçıkları yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın soru kitapçıkları yayımlandı.

LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER LİSTESİ 2025 | MEB LGS taban puanları, yüzdelik dilimler ve kontenjanlar açıklandı mı?

LGS lise taban puanlar 2025 ve yüzdelik dilimler, LGS’nin sona ermesinin ardından veli ve öğrenciler tarafından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı LGS tercih kılavuzuna göre tercihler 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos’ta açıklanacak. Tercih döneminde lise taban puanları ve yüzdelik dilimler yerleştirme işlemleri için büyük önem arz edecek. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi boş kontenjanları e-okul.meb.gov.tr ekranı üzerinden sorgulanabiliyor. Adaylar MEB tarafından yayınlanan kılavuz doğrultusunda eğitim görmek istedikleri lise tercihlerini oluştururken geçmiş yılların puanlarını göz önünde bulunduracak. Peki, 2025 lise taban puanları ve yüzdelik dilimler nasıl öğrenilir? LGS taban puanlar ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? İşte, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi tavan ve taban puanları ile ilgili ayrıntılar.

Fazıl Say’dan İznik Türküsü: 21 Haziran’da İznik Gölü kıyısında dünya prömiyeri yapılacak

Fazıl Say’dan İznik Türküsü: 21 Haziran’da İznik Gölü kıyısında dünya prömiyeri yapılacak

LGS 2025 SINAV SÜRESİ VE OTURUM SAATLERİ || 2025 LGS ne zaman, kaç dakika sürecek? LGS sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS 2025) için geri sayım başladı. MEB tarafından resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen, sosyal bilimler, Anadolu imam hatip liseleri ile proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına seçilmesi amacıyla yapılacak merkezî sınav; yurt içinde 973 sınav merkezindeki 3 bin 938 okulda, 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okuldaki 37 salonda gerçekleştirilecek. Peki, 2025 LGS ne zaman, kaç dakika sürecek? LGS sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte, LGS 2025 tarihleri ve oturum saatleri

2025 LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihleri nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen LGS sınavı bu hafta sonu uygulanacak. Peki, 2025 LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihleri nasıl yapılır?