Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, “Araştırmacılarımız uluslararası literatüre buradan kolayca ulaşabiliyor”

Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Kütüphanesi Zengin Kaynaklar Sunuyor

Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, “Araştırmacılarımız uluslararası literatüre buradan kolayca ulaşabiliyor”

Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Kütüphanesi, öğrencilere ve akademisyenlere geniş bir Alman diline ve edebiyatına dair kaynak yelpazesi sunmaktadır. Kütüphanenin önemine değinen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, “Araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz uluslararası literatüre ve kaynak eserlere buradan kolayca ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı.

Alman Dili ve Edebiyatı alanında yapılan bilimsel çalışmaların önemine vurgu yapan Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, “Bilimsel çalışmalar, akademik dünyanın yanı sıra toplumsal gelişimi, kültürel anlayışları ve dünya görüşlerini etkileyen önemli bir araçtır. Bu sebeple, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve yayılması, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında büyük öneme sahiptir. Kütüphaneler ise bu süreçte vazgeçilmez bir rol oynamaktadır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Kütüphanesinde ulusal ve uluslararası eserlerin yer aldığını belirterek, bu eserlerin büyük bir kısmının bağışlarla sağlandığını dile getirdi. Ayrıca, kütüphanenin sürekli olarak gelişmekte olduğunu ve öğrenci ve akademisyenlerin ihtiyaçları doğrultusunda kaynaklarını zenginleştirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Bölümün kütüphanesine dijital erişim sağlandığını da belirten Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, öğrenci ve öğretim üyelerine en iyi kaynakları sunabilmek adına kitapların dijital ortamda kaydedilerek erişilebilir hale getirildiğini söyledi. Bu süreçte öğrencilerin katkısının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Ünalan, kütüphanenin canlı bir paylaşım alanı olduğunu ve öğrencilerin dijital dünyada bilimsel kaynakların önemini keşfettiğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kemal Sunal’sız 25 yıl: Gül Sunal’dan duygu dolu paylaşım

Kemal Sunal’sız 25 yıl: Gül Sunal’dan duygu dolu paylaşım

All of Us Are Dead 2. sezon ne zaman? All of Us Are Dead 2. sezon yayın tarihi belli oldu mu?

Güney Kore’nin zombi kıyameti temalı fenomen dizisi “All of Us Are Dead” 2. sezon için geri sayım başladı. 2022 yılında büyük ses getiren yapım, Hyosan Lisesi öğrencilerinin zombi salgınıyla mücadelesini anlatan sürükleyici hikayesiyle milyonları ekrana kilitledi. Park Ji-hu, Yoon Chan-young, Cho Yi-hyun ve Park Solomon gibi sevilen oyuncuların geri döneceği yeni sezonda, Nam-ra’nın hibrit zombi hikayesi ve Seoul’un düşmüş şehir atmosferi merak uyandırıyor. Peki, All of Us Are Dead 2. sezon ne zaman çıkacak? All of Us Are Dead 2. sezon yayın tarihi resmi olarak açıklandı mı?

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

YKS’nin ardından adayları nasıl bir süreç bekliyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 2 milyon 560 bin 649 aday başvurdu.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler