Yerlileşme yüzde 95’e çıktı: Tıbbı cihazda rekor

Türkiye, Tıbbi Cihaz Üretiminde Rekor Kırdı!

Op. Dr. Aydemir, Türkiye’nin yerli tıbbi cihaz üretiminde rekor seviyede başarı elde ettiğini belirtti. Yerli üretimin artmasıyla birlikte, Türkiye’nin tıbbi cihaz sektöründe öncü bir konuma geldiğini vurgulayan Aydemir, “REKOR KIRILDI” dedi.

“2023 ve 2024 yıllarında, yerli üretimde önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Travma branşında %95, spinalde %90, spor cerrahisi ve artroplasti branşlarında ise %65 oranında yerli üretim ile ithalata olan bağımlılığı büyük ölçüde azalttık. Bu başarı, sektör ve ülke için önemli bir dönüm noktasıdır. Ayrıca, yüzden fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlıyoruz.”

“Teşviklerle Elde Edildi”

Bu başarının arkasında, yerli üreticilerin azmi ve devletin sağladığı teşviklerin büyük rolü var. MEDEF olarak, sektörü daha da ileri götürecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Devletin sağlık sektörüne ve ihracata yönelik teşvikleri, yerli üreticileri motive ederken, KOSGEB gibi kuruluşlar da finansal destekler sağlıyor. Bu sayede, Ar-Ge ve inovasyon yatırımları artarken dünya standartlarında ürünler geliştiriliyor ve ihracat her geçen gün artıyor.

“Ülkeyi Güçlü Konuma Getirdi”

Yerli üretimin artması, uluslararası rekabette Türkiye’yi güçlü bir konuma getirdi. Bu sadece ekonomik bir strateji değil, aynı zamanda milli güvenlik açısından da kritik bir öneme sahip. Son yıllarda yaşanan global tedarik krizleri ve 6 Şubat 2023 depremi, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu süreç aynı zamanda, yerli üretimin ekonomik bir tercih olmanın ötesinde, halkın sağlık güvenliği için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha kanıtladı.

“Yüksek Seviyelere Çekeceğine İnanıyoruz”

MEDEF olarak, kamu kurumlarıyla güçlü iş birliklerinin geliştirilmesi ve sektörel mevzuatlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık Endüstrileri Başkanlığı gibi bir yapılanmanın kurulması gerektiğine inandığımıza da değinen Aydemir, bu adımın ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve ihracat rakamlarının savunma sanayinde olduğu gibi yüksek seviyelere çıkaracağına inandığını dile getirdi.

Related Posts

Ayşe Barım’ın avukatlarından tahliye talebi: “Ani ölüm riski var”

Avukatları Ayşe Barım’ın 5 Haziran’da sabah saatlerinde koğuşunda bayıldığını ve çeşitli ciddi sağlık sorunlarına sahip olduğunu belirterek yeniden tahliye talebinde bulundular.

Kayaya çarpıp alev alan otomobilin sürücüsü öldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen feci kazada otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

AKP’nin ‘sürpriz’ konuğu Leyla Alaton’dan açıklama: ‘Öküz altında buzağı arayanlara kötü haber…’

AKP’nin grup toplantısında görülen Alarko Holding yöneticisi Leyla Alaton, toplantıya AKP’li Özlem Zengin’in davetiyle geldiğini söyledi. Alaton toplantı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la “iş” konuştuğunu belirtip “Alvimedica medikal cihaz şirketim hakkında kendisine bilgi verdim” dedi.

Kayyumdan ‘gezi’ ihalesi… Batman’dan Edirne’ye, 2 milyonluk yolculuk!

Kayyum Ekrem Canalp yönetimindeki Batman Belediyesi, “Batman’dan Edirne’ye, Edirne’den Batman’a” sloganıyla düzenlenen gezi organizasyonu için 2 milyon 250 bin TL’lik ihale yaptı. Sadece iki firmanın katıldığı pazarlık usulü ihalenin süresi 10 gün olarak belirlendi.

ABD, İran’a nükleer saldırı yapmayı düşünüyor

Trump yönetiminin İran’ın Fordo nükleer tesisine yönelik olası bir nükleer saldırı seçeneğini değerlendirdiği iddia edildi. Kremlin, böyle bir adımın felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. ABD’den ise çelişkili açıklamalar geldi.

Devlet dağıttı, herkes astı! Bu ülkenin tüm evlerinde bir dönem aynı resim vardı

20. yüzyılın ortalarında Çin’de yaşanan bir uygulama, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir görsel birlikteliğe sahne oldu. Mao Zedong’un iktidarında devlet eliyle milyonlarca Mao portresi dağıtıldı ve evlere asılması istendi. Peki, bir liderin yüzü bir millete nasıl zorunlu bir manzaraya dönüştü? İşte detaylar…